Nu har träningssäsongen börjat igen. Man putsar bort den värsta leran från sina pälsbollar, skrapar av några kilo päls och så träffas man och imponerar storligen på sin tränare.

Det roliga med mina elever är att vi har alla raser och alla åldrar på både folk och fä. Alla har olika slutmål med sin ridning och alla är på olika nivå men alla hejar på varandra och stöttar varandra. Det tror jag är helt unikt bland hästfolk.
Helgens bästa var när vi lekte häst i paddocken. Vi tyckte ju att vi övade på att kontakt och sånt men andra som kanske inte är fullt så insatta och nördiga som vi kanske undrade vad vi höll på med 😉 Se filmen med ljud 🙂

För mig som tränare så ger det ju en extrem omväxling, ena lektionen så jobbar en flashig dressyrhäst med sina galoppöppnor, nästa lektion är det en kallblodstravare som övar på sina öppnor fast då i skritt och vid hand. Det är samma rörelse men anledningen till att man gör dem är olika. Sen kommer det en stor maffig bruksnordis och kämpar med lite slutor och sen är det en grundkurselev som letar upp lite magmuskler och koordination och poff så är det en glad och busig unghäst som dansar in i paddocken som ett energiknippe och lär sig att äta hö på en pressening fast att man är på en ny och kanske lite läskig ny plats och så kommer det en söt lurvig ponny med världens sötaste mustasch som lär sig att göra tagen bakdel i trav.Tja, så håller det på. Det blir ju galet omväxlande och fantastiskt roligt.

Nåväl, tack alla inblandade för trevlig helg. Ni är underbara. Inte att förglömma den underbara publiken, som hejar på och följer oss från marken. Ibland kan man inte vara med med sin häst och då kan man ju vara med från marken istället. Givande det med 🙂

Här kommer ett litet filmklipp på helgens övningar. Kan man bli annat än glad när man ser detta härliga gäng 🙂
av Lindah