Helgen bjöd på träning av varierande slag Det var omkoordinering av rehabhäst, här i form av det jag kallar bäbisböjning.

Vi hjälpte en hopphäst som har för mycket skjutkraft till ökad samling (samling är ju motsatsen till skjutkrafft) genom halva steg. Jag blev väldigt positivt överaskad, kolla hur den höjer hela sin front här. Jag kommer att kalla hästen för dressyrhäst i fortsättningen 🙂
En dressyrhäst jobbade vi med fokus på hörnpasseringar, böjd rakt fram (den klassiska ridningens grund) och lite öppna, allt för att få lite bättre kvalitet på galoppen.

Sen blev det arbete vid hand och löslongering av en Islandsunghäst, en väldigt trevlig sådan. Jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta hästar från marken. Det är inte så ofta jag håller lektioner i sådant men det borde jag göra mer för det är kul med omväxling.

Sista anhalten för helgen var en hopphäst som vi drillade i att flyta i en jämn ström över hinderna. Man kan sga att helgen varit väldigt omväxlande. Superkul.

Därefter väntade liten skogspromenad med egna kära lilla Pånin. Jag arbetar med henne efter en princip som man använder tex när man jobbar med autistiska barn. Modeling. Här hittar du lite info om detta , Länk. Jag visar hur det ska vara och gör det omöjligt för hästen att göra fel. Detta då detta är en väldigt besvärlig häst som man med vanliga metoder annars lätt hamnar i bråk med. Jag vill undvika detta då bråk i koppel oftast skadar hästens nacke och hals. Jag har valt att jobba denna häst mest lös, alltid inom staket och med minsta möjliga påverkan på hennes huvud. Det går framåt och nu fokuserar vi på att våga oss utanför staketets trygga sfär. Det gick lysande.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *