På Logisk Ridning försiggår spännande saker nu. Det är examinering av ekipage som genomgått kurserna. Det är så otroligt spännande och glädjande att få följa ryttares resa från en helt vanlig ryttare på en helt vanlig häst till en väldigt fantastisk ryttare på en fantastiskt häst. Man blir liksom glad ända in i själen.
För tre månader sedan fick jag denna film efter genomgången travkurs. Där ligger fokus på framåttänk, ryggswung, hasaktivitet och hörnpasseringar. Typ helt vanlig unghäst ridning. Redan här tyckte jag att det var riktigt bra utveckling.

Nu fick jag in denna film efter genomgången bogkurs. Utvecklingen är makalös, jag blir varm ända in i säjlen. Där ligger fokus på bogkontroll och längning av överlinje, dvs samling, bäbisvarianten. Jag gillar speciellt hur hästen i längningarna gäspar och jag älskar de medvetna bakbenen och frambenen som bara mjukt nuddar marken. Harmoni 🙂

Var månne detta ekipage sluta, jag ser fram emot nästa examinering 🙂

En Logisk Ryttare behöver inte (och får inte) använda stångbett och hårda nosgrimmor, utan man lär sig att RIDA, på riktigt. Det är ett hårt jobb men såå värt det.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *