Dressyr och skogsmullande i alla ära, men glöm inte att hoppa din häst ofta, ofta. Eller hoppa och hoppa, jag ändrar det till att låt din häst lyfta på sina ben över bommar i någon form så ofta det bara går. Ha alltid någon form av bommar liggande i paddocken eller på vägen dit så att det blir en daglig rutin att använda dem. Måste man släpa fram dem varje dag så brukar man glömma använda dem.

Det är väldigt svårt att utbilda en häst om den tex aldrig får gå över Kavallettibommar. Löshoppning är också något som alla hästar borde få syssla med åtminstone en gång i veckan oavsett vilken disciplin de håller på med. Jag brukade tom löshoppa min aktiva tävlingstravare, superbra för att få dem att använda sin rygg bättre, att få upp koordinataionen på dem. Hinderna behöver inte vara höga, men gärna ”svåra” så de får hästen att verkligen använda sin kropp. Massa studshinder i rad tex, eller en låååång rad med kavalettibommar.

Så fram med bommarna och låt era hästar bygga upp sin spänst. Kom ihåg att börja med små pass om hästen inte är van och försök få bommarna att bli en daglig rutin.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *