Vår nyaste kurs startar 8 April och den ingår i våra Horsemanshipkurser som du hittar info om här.

Målet är att få en trygg och säker häst som du kan lita på i alla väder. En som inte är rädd för allting och som tar en tillsägelse som han ska. en häst som litar på dig.
Alla dessa kurser är 4 veckor långa och behandlar grunden i hur man kommunicerar med hästen, arbetar hästen lös, hur man miljötränar den och hur man umgås med hästar.  Att arbeta hästen lös har många fördelar, den tycker oftast att det är väldigt roligt, den slipper att ha sitt huvud fastlåst i en viss position vilket är otroligt viktigt att hästar tillåts att ha, hela deras kropp mår bättre då, den blir spänstigare. Det är lätt att leka med hästens olika gångarter, att jobba med de små fina nyanserna i övergångar etc. Framförallt så bygger man oftast ett väldigt starkt band med sin häst när man jobbar den helt lös.

Du måste givetvis ha tillgång till ett ridhus eller paddock där du kan ha hästen lös och där staketet verkligen är säkert. Storleken på detta spelar inte så stor roll. Underlaget måste vara halkfritt eftersom vi när vi har hästen lös inte kan styra farten i tex hörnor. Så ingen lerig gräsplätt är lämplig.

Jag tar för givet att du har en häst som inte är farlig eller ”dum” när du anmäler dig till denna kurs. Denna kurs ska lära dig att löslongera och då är det viktigt att du har en just kurskamrat att träna med.

Kursblocken är som följer:

  1. Horsemanship 1
  2. Horsemanship 2
  3. Grunden i löslongering
  4. Finslipning löslongering
  5. Miljöträning
  6. Detta kurssteg är ännu inte bestämt utan kommer att skapas efter behov som jag märker framkommer under kursens gång.

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till blog@lindah.se där du anger vilken kurs du önskar anmäla dig till samt uppger namn och adress så att jag kan göra en faktura.

Nästa kursstart är 8 April, en kurs är på 4 veckor (4 lektioner) och kostar 600 kr.

av Lindah