Jag får många frågor på det där med att lära sig se. Det är svårt att se, jättesvårt. Om man inte vet vad man ska titta på vill säga. Vet man det är det jättelätt.

Varför glider min sadel fram? Varför trampar min häst av sig framskorna?

Det är två frågor som upprepas igen och igen och igen. Svaret är ju så otroligt enkelt, det är ju bara att titta. Sen glömmer jag att man ju faktiskt inte vet vad man ska titta på. För det är ingen som lär ut sådant.

Det här är en häst, en framtung en. Den har princip samma form som en rutschkana om man tänker bort halsen. Självklart kommer en sadel som placeras på denna häst att glida fram. När hästen är så där framtung så hamnar frambenen långt in under hästen. Så långt in att bakbenen kommer ifatt frambenen och voila, skorna trampas av. Inte heller det är svårt att förstå om man tänker lite logiskt.

Helt_hstskelett

Det här är ett häst skelett där man väldigt tydligt ser rutschkanan. Att göra en häst bärig innebär att man arbetar bort rutschkanan. Men tänk lite nu. Vad händer rimligtvis med denna rutschkana om man på något vis påverkar halsen? Om vi drar nosen bakåt och har hästen att ”gå på tygeln”, då borde ju rimligtvis rutschkanan bli brantare. Om vi lägger hästens hals lång och låg, då borde man ju tynga ner rutschkanan ännu mer… Hm..Hästträning är knepigt 😉

rutshkanehästen

Ser ni likheten? 😉

 

299169

På något vis verkar det logiska tänker ha försvunnit när det gäller hästträning. Man ser inte det som är framför ens ögon utan man ser något helt annat. Att se hästar är att lära sig se deras skelett under muskler, päls och hud.

Den här kursen är för dig som vill lära dig SE lite grundläggande saker. Det startar en Lär dig se kurs första fredagen i alla månader.Kursen är online och pågår under 4 veckor med en lektion i veckan, pris 800 kr. Du  kan göra och titta på lektionen precis när du vill. Lektionen ligger kvar i två månader.

Anmäl dig till Lär dig se 1 genom att maila till mig för faktura eller köp direkt genom att använda knappen nedan
av Lindah