I sommar kommer det att ske något otroligt roligt som jag verkligen ser fram emot. Vi ska till Norge och träffa en hel flock med Islandshästar som lever ett fantastiskt vildhästliv, eller, så vilt som man kan leva om man är i människans ägo.

Vad sägs om fjäll och orörd natur med utsikt över Jotunheimen (Norges mest kända fjällområde) Det ären upplevelse att bara andas och existera där.

Stora flockar med Islandshästar som lever så naturligt man bara kan göra. Uppväxta i flock och lever stora delar av sina liv uppe i fjällen. Hästarna har själ och personlighet, är sociala och älskar människor.

Platsen är Etnedal i Valdres.

Förra året blev jag störtkär i den här underbara killen.

En bild från förra årets ridläger

Vad ska vi göra där? Tanken är att vi ska umgås med hästar, vi ska ”tämja” hästar och vi ska få rida in någon helt orörd unghäst, göra den ledbar och styrbar (dock sätter hästen gränsen för hur långt vi lyckas komma). Det här är ett unikt tillfälle, hur ofta får man jobba med helt oförstörda hästar?

Jag kommer att visa hur man med minsta möjliga våld mot hästens själ ”tämjer” en häst. Om jag ska prata i kurstermer som mina elever känner igen så kommer detta lägret att typ vara en kombination av mina horsemanshipkurser och Fasciakurs (minus riddelen) plus oändligt mycket mer.  Det går att vara med på lägret som aktiv deltagare och som passiv deltagare.

Det här är ett unikt tillfälle för dig som funderat på att köpa dig en helt oförstörd Islandshäst då många av hästarna är till salu för rätt människa.

Vi kommer att få tillgång till en stoflock där det finns allt ifrån föl till vuxna hästar samt min favoritflock, hingstflocken som jag besökte förra året. Det är något alldeles magiskt med hingstar, de är så ..så..spirituella, kan man kalla dem så? Det finns ett djup i dem som man inte finner hos varken sto eller valacker. På bilden nedan ser ni en bild från förra sommaren på min dotter mitt i unghingstflocken.

För elever med egen häst så kommer vi även att ha några dagar som ägnas åt Logisk Ridning. Där är grundkravet att ryttaren och dennas häst minsta ska ha genomfört och fått godkänt i Logisk Ridnings Grundkurs Ridning.

Datumet blir vecka 28, dvs 10 Juli-17 Juli. Man väljer själv vilken/vilka dagar man vill vara med. Alla detaljer är ännu inte klara men om du är intresserad så maila till mig så håller jag dig uppdaterad via mail allteftersom planerna fortskrider. blog@lindah.se . Jag sparar allas mail och så kommer information när jag har mer koll på detaljerna.

av Lindah