Här är två intressanta filmer. Det är samma häst, men olika ryttare. Vilken

skillnad ser DU?

av Lindah

8 svar på ”Samma häst olika ryttare”
 1. Första filmen: Ekipage i harmoni, gymnastiskt, mjukt och behagligt. Ryttare som rider med bäckenet som främsta hjälp.
  Andra filmen: Tvång, makt, ledsen häst. Ryttare som rider med sporrarna och bettet nästan enbart.

 2. Fast han som rider i den undre filmen på en framridning rider ju också jättetrevligt när han är inne på tävlingen. Hade tyckt att det vore mer intressant att se dom under samma omständigheter snarare än med skillnaden all världens ögon på sig/gör sig förberedd för att ha all världens ögon på sig.
  Andreas Helgstrand (undre filmen) rider fantastiskt på tävling enligt mig, se det här klippet t ex:
  http://www.youtube.com/watch?v=zKQgTiqhPbw

 3. Nyfiken på varför någon som kan rida på ett så trevligt sätt tar till dylika metoder som på framridningen dock. Stress? Panik? Eller rider han alltid så när han inte har ögon på sig?

 4. Fast jag tycker inte alls att han rider speciellt trevligt inne på banan heller. Det är ju definitivt inte så som på framridningen, men jag tycker det ser stelt och ryckigt ut! Och hästen ser inte alls lika nöjd ut som hästen på den övre filmen. Men smaken är väl som baken i guess…

 5. Precis, Om han nu kan rida som i videon med skimmeln. Varför ska han sitta och hacka med sporrarna på framridningen som en idiot för då? Tyckte dock skimmeln viftade ganska mycket på svansen… Och vad spelar egentligen bakgrundskollen för roll till stunden där och då? Ser ju inte trevligare ut med blå tunga och hack med sporrarna bara för att han red skimmeln trevligt.

 6. jag har lite svårt att se varför den skimmeln är finare än andra hästar på dressyrbanan. Jag tycker den svankar, har underhals, gör ryckiga frambensrörelser och har bakbenen efter sig vilket man speciellt ser i ökade gångarter. Och ryttaren plockar dessutom in hästen på tygeln på ett sågande vis efter att den haft lång tygel istället för att bara ta tygeln på en villig häst. Den enda skillnaden för mig är sporrandet. Nån som kan förklara om jag missförstår nåt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *