Lucka 15 kommer ifrån Marie i Västra Götaland.

Det finns så många olika sätt att träna hästen på Har du testat och gå i takt med din häst ? Kan kanske upplevas som en enkel övning men här kan man få en fantastisk vi-känsla samtidigt som man snubblar fram ihop med sin häst Just snubblandet ger många goa skratt Men med den här övning kan du påverka så mycket mer på hästen Genom hur du går, var du placerar dig vid hästen Du kan bestämma tempot ni går Tycker detta är en rolig övning som har många olika möjligheter att påverka din häst fast man inte rider
Tycker det är bra med variation och inte göra samma hela tiden Att ha rolig med sin häst Den har övning är rolig samtidigt ger den så mycket mera.
Glöm inte att skratta åt dig själv när det blir fel, släpp perfektionisttänket och tillåt dig att göra fel. Skratt är lösgörande för sinnet.
Rent praktiskt så gör du som så att du leder din häst korrekt, dvs med rak hals. Du kollar hur hästens bortersta framben rör sig och så börjar du härma detta ben med benet som är närmast hästen. Ganska snart kommer det andra frambenet att börja hänga med i takten. I början härmar du hästen men ganska snart så märker du att om du sänker tempot en aning så kommer han att göra detsamma. Att vara i takt med sin häst är en förutsättning för att kunna be om direkta svar på från din häst, även i ridningen är det oerhört viktigt att vara i takt med din häst.
Ha kul!! Och rapportera nere i kommentarsfältet hur det gick . //Marie

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *