Detta inlägg uppdateras med nya filmer regelbundet. Ni finner de första, äldsta filmerna i början av inlägget och de nyare längre ner. Nu ska vi få följa med på Goldens resa. Han är en Nordsvensk brukshäst vars ägare Susanna jag träffade för första gången 2014 om jag inte minns fel. Då hade hon en annan Nordsvensk, ett sto vid namn Timja. Susanna driver Mental Ridning och hon är även Logisk Instruktör. Hennes största intresse och fokus är den mentala och känslomässiga biten vad gäller relationen häst och människa.

Golden var en helt vanlig vinglig unghäst när vi började med honom.  Susanna har haft turen att vara outbildad inom ridkonsten vilket gör att det är väldigt lätt att lära sig nya saker. Det är alltid lättare att lära om än lära nytt. Om man inte har någon tidigare ridutbildning bakom sig så har man heller inte lärt sig några fel. Jag märkte för varje gång jag träffade henne att hon var en av dem som verkligen gjorde sina läxor. Sakta, sakta så blev hon mer och mer en RYTTARE. Det är enormt roligt att få följa en sån här ryttare. En som inte har något dåligt bagage och som verkligen gör sina läxor. Jag klippte ihop den första filmen på dem för länge sen, jag tror att det är filmer från minst 6 månader tillbaka här.

Vad man ska veta är att när man rider en så här bred häst så är det omöjligt att sitta i en lodrät sits med skänklarna intill hästen. Man får välja mellan stolsits eller spagat typ 🙂

Susanna har en till häst som vi ska få följa från början vilket jag är oerhört tacksam över. Susanna har lärt sig ridkonstens grunder på Golden och nu ska denna kunskap appliceras på en annan häst, Epona . Hur spännande som helst ska det bli att följa.

Augusti 2014

November 2015

Februari 2016

Augusti 2016

November 2016

https://youtu.be/AaaK5xtjRfU

 

av Lindah