Om Lindah.se

Många frågar vad min undervisning går ut på. Vad man lär sig. Det är en oerhört svår fråga att besvara, men jag ska försöka…
Många kan komma och säga sig ha problem med tex galoppombyte, eller piruetterna, eller skolorna, eller att hästen inte går på tygeln eller att den hetsar upp sig, inte går att stanna, inte kan galoppera (oftast ridtravarproblem eller Islandsproblem),eller en aktiv tävlingstravare som hänger på en töm eller drar ett bakben eller att hästen går sönder hela tiden, eller att den är dum och tjurig och bråkig… Problemen är många.
Men om man har tex ett problem med galoppombytena så tränar man inte på dessa om man rider för mig, utan man går bakåt och ser var det brister i hästens utbildning. För om man utbildat hästen helt korrekt och förberett så har den inte problem med galopombytena. Det är nämligen inte så svårt att göra ett galoppombyte på en väl förberedd häst.
Det handlar förresten inte bara om hästens utbildning utan även om ryttarens utbildning. Ibland kan ett litet sitsfel i form av en snedbelastning göra att man med sin kropp hindrar hästen att utföra vissa rörelser. Då är det detta man får titta på och åtgärda det.
Jag försöker se varje ekipage som en helhet, där ryttaren och hästen måste koordineras ihop så att de blir ett så att hästen kan börja dansa oavsett vilken gren man utövar.
Jag tar med i beräkningen vilken gren som är ert mål och vidareutvecklar hjälper som ni sen kan använda i ert utövande, oavsett om det är Akademisk Ridkonst, Islandsridning, ridtravare, western, dressyr, hoppning, körning , trav, etc.
Så jag kommer alltså inte att lära er göra saker som strider mot den gren du verkar i. Jag kommer bara att göra det enklare för er att utöva er sport.
Jag har testat i princip alla ridgrenar som finns. Dressyr, hoppning, island, western, AR, klassisk dressyr etc. Jag har jobbat med travare i 20 år innan jag blev mer inne på ridhästar, ridit in några 100 travare. De sista åren har jag bott i Spanien där jag mest rider Doma Vaquera (typ Spansk Tjurfäktningsridning) och klassisk dressyr. Jag har jobbat mycket med TTeam, med Tömkörning, arbete vid hand, frihetsdressyr, körning etc…
Jag är fånigt intresserad av rörelsemekanik och min specialitet är sitsträning, ge ryttaren fina hjälper och en bra sits med målet att göra ridning lätt.
Jag föredrar att att samarbeta med hästen istället för att arbeta mot den. Livet blir så mycket enklare då.

4 svar på ”Om Lindah.se”
 1. Svenska som bor i Sydney, Australien sen många år tillbaka. Djurrättsaktivist och beroende av crossfit 🙂

 2. Hej! En persisk fri själ med en enorm passion för träning och hälsa! Bott i många länder (bland annat Nice), men befinner mig för tillfället i Norge. Om du är sugen på smarriga recept lagat med superfoods, träningsinspiration och användbara tips, så är det bara att kika in på bloggen >> http://www.foreverfit.se
  Uppdaterar och dagligen på instagram >> @foreverfitpt

  Ha en underbar dag!
  Stor kram
  Sassa

 3. Det var ju superbra skrivet! Kommer ett inlägg på min blogg om de tankar som väcktes när jag läste detta:) Självklart länkat till din blogg:)

 4. Hej!
  If you want this in English, then let me know.
  Jeg repræsenterer Den danske Klub i Torre del mar.
  Da det har været en stor succes med annoncer på vores hjemmeside, sender jeg et udkast, så I kan se de muligheder, vi har nu.
  Vi har nu åbnet klubben for alle skandinaver, og det vil det give flere medlemmer samt større interesse for vores hjemmeside. I øjeblikket er vi mere end 200 medlemmer.
  Der er også mange ikke-medlemmer, der går ind på vores side, så sammenlagt er der mange hundrede mennesker, der hver uge eller måned, ser om der er nyheder.
  Nu har de så mulighed for at finde firmaer, de lige står og har brug for.
  Når du går ind på vores hjemmeside: http://www.danskeklub.dk kan du se alle sponsor-annoncerne til 150,00€.
  Fra forsiden kan du også trykke på informationer – annoncer, så kommer du ind til annoncer til 50,00€. Her står imidlertid også ALLE andre annoncører.
  I øjeblikket har vi dog tilbud til nye kunder:
  Tegn en sponsor-annonce og betal kun 100 € for 9 måneders annoncering på vores forside.
  På forsiden flytter vi hver uge de nederste annoncører op øverst, så der ikke er nogle, der altid har en dårligere placering end andre.
  Du kan også læse mere om annonceringen ved at holde Ctrl-knappen nede og trykke her: http://www.danskeklub.dk/html/annoncering_da.html

  Den Danske Klub
  Paseo Marítimo Levante 21
  Edf. Las Antillas 4,
  29740 Torre del Mar.

  I håb om at høre fra jer, sender jeg dette.
  Med venlig hilsen
  Ulla Mogensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *