Klipper ut från inlägget som du kan hitta här. 

”LINDAH.SE… OM DU VILL BLI…

Så var det igen det där med att bli medveten.
Jag är en ryttare som rider mer på känsla än teknik, jag kommer aldrig förstå mig på teknisk ridning lika lite som jag kommer förstå teknisk dans. Att rida är allt annat än tekniskt.. ändå är det så in i helv(5s tekniskt i utbildning.
Men! trots allt måste man vara medveten om var sin kropp finns och rör sig i förhållande till andra energier, det är inte tekniskt betingat utan är just det där flowet som kan bli nyckelt till än bättre följsamhet som leder till känsla, en riktigt bra känsla. DÅ kan vi börja prata ridning!! Och när man kan rida, vara följsam veta var sin kropp är i förhållande till andra energier-ja! Dååå kan vi prata teknik-om sådär 125 år eller så..

Då kommer vi till frågan, vilken tränare lär dig kroppen före teknik? Jaaa.. suck.. mig veterligen täcker ingen fysträningstränare

eller vertikal sits-tränare begreppet ”förstå din kropp” eller eg ”lär din hjärna finna nervimpulserna och ta kommando över din kropp”, ridlärare nooollllll kunskap om detta, Patriks sticksträning är nog det närmsta jag kommit till att hjälpa min hjärna att ta kontroll över kroppen absolut (och det i särklass roligaste jag gjort och gör) … men den som slår alla på fingrarna i ämnet är Lindah.se.
Det är mitt 4 år jag tränar med Lindahs hjälp. Jag har inte ångrat det en sekund. Ett enkelt onlinesystem att arbeta genom och har inget med ridstil eller gren att göra utan eg hjärngympa för alla som vill göra aktiva, snabbare val medvetet.
Just nu går jag en kurs som heter ”samordna dina hjälper”. I varje del i en kurs är det en enkel sak att göra i en vecka. Förra veckan var det att bli medveten om sin midja, denna vecka ska jag ha koll på var min armbåge är, öppen eller stängd.
Båda mina hästar trillar innåt i vänster varv. Myycket irriterande Men varit sjuuukt påtagligt sista tiden då jag bara blir mer och mer medveten. En annan sak, hö kåpa på sadeln repas av dragkedjan på shortchapsen-men inte vänster???..
Så vad skulle du säga till mig utifrån den informationen, att jag behöver fixa till i min ridning?
Sluta spänna mig på höger sida? Men jag spänner mig inte, så kontentan av orden kommer bli en dallrig högersida men hästen kommer fortsätta falla till vänster eller börja svänga rumpan till höger..
Börja spänna vänster lår eller än värre trycka till hästen m skänkeln på vä sida? Har jag testat då blir hästen klämd och slutar gå framåt el hamnar på framdelen och jag i baktakt men ändå trilla till vänster..
I morse red jag första häst kl 5, märkte tydligt det funkade dåligt. Men.. tja.. fokuserade på hängande ben, Uffe i sluta och galopp, övergångar  men tendensen var där.
Byter häst och går ut på slingan någon timme senare. Solen har vaknat bakom mig, reser sig morgontrött tittar fram. Jag ser min skugga mitt framför mig.
va!! Va i ..??? Meenhee!?? Hur.. de känner jag inte juhe??
I skuggan ser jag en liiiiden liden glipa mellan min midja och armbåge vä sida, som inte finns på andra sidan. Rättare sagt där finns ingen glipa alls!!
Snabbt som attan drar jag in armbågen till midjan..
Exito lyfte vänsterbogen.. åh!??
Fällde ut den igen.. blopp på vänsterbogen.. drog in-upp i bogen..
Fällde ut högerarmbåge.. Exito vinglar till.
ämenhee!!??? Att min armbåge är lite ”ut” är knappt synbart men däremot att min höger hand något höjd och det påpekas gärna av tränare.
Jag har ofta svårt att få till vänstersväng och högerbog ut/vänster höften fram (böjning) .. Exitos skador gör oxå att han väldigt gärna först tippat över höger bog och nu gärna hänger på vänster bog..
Så ridpasset gick ut på att testa vad som händer när mina armbågar ändrar sitt läge.
Ja.. man behöver varken vara raketforskare, ufoletare ridlärare eller bilmekaniker för att se skillnaden. Bara min vänster armbåge kom in föll högerhanden på plats och vänster höft kom fram och där följde högerbogen med ut med en fin liten böjning genom kroppen.
Jag laborerade med båda armbågarna och så coolt att känna hästens lätthet.
Exito har fått börja smaka på lite galopp under ryttare. Att han inte fattar vä galopp kan vara ett tecken på hovleden, vilket än inte verkar vara ett problem, men här testade jag att överdriva fattningarna med eeextreeem armbåge uuut i fattningen. 3 steg höger galopp,4 steg trav, 3 steg vänsterfalopp, 4 steg trav. Iiinga problem!
En sån liten detalj!
Lindah har verkligen öga för detaljer, hon älskar hästar och vill bara deras liv med människan ska va så problemfritt det kan bli. Hårda tag och orättvisa ridtekniker får henne att se rött, belive me! Jag har fått mina öron varma i min naivitet och letande och det har tagit lång tid för mig att själv förstå hennes spetskomp, som är hjärnan. Genom hennes kunskap om hur hjärnan funkar med inlärning, beteende mm kan hon ge instruktioner på så enkel nivå att ett barn skulle begripa. Hela onlinesystemet är uppbyggt på hennes kunskap om i vilken ordning och bästa sätt hjärnan kan skapa nya vägar till nervinpulser för att jobba bort gamla beteende och skapa nya medvetna alternativ-en ny verktygslåda helt enkelt.
Alla vill vi rida lätt och enkelt-visst?
Vilken ridgren du än väljer funkar dessa verktyg. Idag tränar Lindah allt från ridrädda till elitsatsande i olika grenar.
Min fråga är-Vaaarfööör har inte ridlärare spetskomp i denna lära? Nä! För man fokuserar på teknik, endast!
Jag vill slå ett slag för att alla ridlärare/tränare själva går Lindahs online som ett hjälpmedel till deras utbildning. Det borde ju vara roligare för en tränare att säga ”hur tycker du dina armbågar hänge längst kroppen” och få ett resultat direkt, istälet för att säga din böjning är fett jävla kass, sparka till hästen nu o gåå fraaam!!
Tack än en gång Lindah! Utan dig skulle mitt ridliv i vanliga världen vara ett virrvarr med idioti???
Och ja! Jag älskar hästar och Ja! Jag vill rida med värdighet?”
—————————————————————————
Onlinekurserna startar första fredagen varje månad. Du kan läsa lite mer om dem nedan.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *