I helgen var det spännande. De första Logiska Instruktörerna hade sin examinering. Spänningen var såklart olidlig men det gick superbra. Ett otroligt härligt gäng som kommer från lite varstans i Sverige. Ni hittar samtliga instruktörer här.

Dessa instruktörer är utbildade fram till och med det som motsvarar de Logiska kurserna Grund, Trav och Bog samt arbete vid hand. De har även en grundläggande utbildning i hur man sätter upp mål och uppnår dem, hur man kommer förbi blockeringar i kropp och själ hos både folk och fä.

De kan hjälpa dig som redan går onlinekurserna men även dig som aldrig tidigare har ridit logiskt. Alla Logiska Instruktörer har grundläggande kunskap om de olika rasernas förutsättningar även om de kanske inte är specialiserade på just din ras. Det innebär att oavsett vilken gren du verkar i eller vilken ras du rider så kan dessa instruktörer alltid hjälpa dig med grunderna men inte alltid med finslipningen inför din tävlingsgren.
Den logiska utbildningen jobbar alltid med att stärka ryttarens svagaste sidor, ibland är det sidor du inte ens visste att du hade. Instruktörerna är utbildade för att kunna se och nå varje enskild individ just där denna befinner sig just nu.

Hästen följer med ryttaren i dennas utbildning men fokus ligger på att utbilda ryttaren så att den sen kan träna sin häst.

Logiska Tränare tränar friska hästar, som har förutsättningar att kunna bli ridhästar. Vi försöker aldrig trycka in hästen i en speciell mall som den inte är. Vi tar hänsyn till varje hästs egna förutsättningar. Vi hjälper hästen att bli sitt bästa jag och detta bästa jag överensstämmer inte alltid ryttarens bild av hästens bästa jag. Vi är realister.

Vi tycker om hästar, därför undervisar vi dem inte när de bär stångbett i någon form, inkluderat de bettlösa alternativen som hackamor, LG bridle etc. Vi undervisar aldrig hästar med snokrem eller med hårt spänd nosgrimma. Bettlöst går bra.
Vill du också bli instruktör så kontakta mig på blog@lindah.se för mer information

 

av Lindah