Logisk Ridning bygger beridare. Vad en beridare är råder det lite spridda meningar om. Enligt Wikipedia är det ”en yrkestitel för en person som yrkesmässigt rider in och utbildar unga hästar till och med svår nivå. En beridare är verksam på ett försäljningsstall eller ett stuteri. Fast beridartjänst finns hos H.M. Konungens hovstall och Livgardet i Stockholm samt hos privatryttare som tävlar höga klasser och har unga hästar som ska utbildas och sedan komma ut på tävlingsbanan.
Ordet kan också användas allmänt som en mindre bruklig synonym till ridlärare.”. Länk

Sen finns det olika beridarutbildningar med olika sorters utbildning.

Men för mig personligen så är en beridare något djupare. Det är någon som kan hoppa upp på en häst och bara några minuter senare så dansar den (efter hästens egna förmåga och utbildningsgrad). Inga hårda elaka hjälper syns, beridaren bara sitter där och till synes utan ansträngning så förvandlas hästen. En beridare rider med osynliga hjälper. Hästen älskar att bli riden av en beridare, det är liksom behagligt. Det finns inte många beridare. Många är kallade men få är utvalda kan man säga.

Det är det som är ett av mina mål, att skapa dessa fantastiska beridare. Jag är på god väg. Här ser ni två elever som byter hästar med varandra. Eleven som rider fuxen har varit Logisk i 4 månader. Eleven på den bruna hästen har ridit Logiskt i 2 år. Både dessa ryttare lär sig saker av hästbytet. Den nyaste ryttaren sitter avslappnat och åker på den Logiskt utbildade hästen bara för att få känna på hur rörelsemönstret ska kännas. Detta kan hon sen ta med sig till sina hästar. Den mer utbildade ryttaren har med sig känslan från sina egna hästar och kan visa den mindre utbildade hästen hur det ska kännas. På detta vis lär hon sig mer under tiden som hon lär hästen något. En hel spiral av lärande. Jag rekommenderar alla mina elever att ofta, ofta testa att rida andra hästar. Det är väldigt utvecklande på alla plan.Fördelen med Logisk Ridning är att alla följer ett visst system som är Logiskt för hästarna att förstå.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *