Nu börjar det bli dags att planera sommarens livekurser. Jag själv kommer av personliga själ att dra ner rejält på resandet men som tur är så finns det många fantastiska logiska instruktörer att tillgå. Ni hittar dem här.

Det finns olika sätt att ha en kurs på. Jag har planer på att ändra mina kurser till följande tillvägagångssätt.

Vi börjar dagen med gemensam teori, där vi går igenom i detalj det vi sen ska träna på till häst, hjälpgivning/ridövning/handövning .

Teorin tar ca 1 timme. Därefter så sadlar första gruppen ryttare sina hästar och går ut och testar de teoretiska övningarna uppsuttet. Grupp två och jag finns på banan för att agera feedback åt ryttarna. Detta ökar inlärningen för alla, när man dels får göra men även se andra göra och utbyter tankar och hjälper varandra. Ju fler sinnen som är involverade i inlärning ju mer fastnar. Därefter rider grupp två och grupp ett hjälper då till med feedback.

Därefter följer uppföljande teori om uppgiften följt av lunch. Efter lunchen finns det två val. Antingen så upprepar man förmiddagens pass med teori om en hjälpgivning/ridövning/handövning och sen ridning i 2 olika grupper med uppföljande teori.

Man kan även välja att eftermiddagen består av vanliga privatlektioner. Detta är dock något man lär sig mindre av men jag lämnar möjligheten öppen för de som vill.

I kurspriset så kommer det att ingå en feedback där du efter att du tränat på något får skicka in en film inom 14 dagar där du kommer att få feedback på hur du tränat och tips på vad du kan förbättra.

Antalet helg kurser jag håller detta år är begränsade som sagt var så först till kvarn gäller. Eventuellt så planerar jag en sedvanlig roadtrip på 14 dagar och denna sker troligtvis 17-30 Juni. Här kan jag om intresse finns ta er som bor långväga ifrån OM ni kan organisera ihop er på ett bra sätt.

För bokning maila mig på blog@lindah.se

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *