Nu börjar sommarsäsongen och med den alla livekurser där jag får träffa mina underbara elever. För er som tränat länge för mig och har grunden så kommer kursupplägget att vara annorlunda eftersom jag vill öka er kunskap om alla de otaliga sätt som finns att träna hästar på. Sätten är många och förmodligen är alla sätt rätt för någon häst eller någon ryttare. Dock är alla sätt inte alltid passande för alla ryttare och alla hästar. Här får ni chansen att testa några av sätten.

Dagen börjar med en teoretisk genomgång följt av att jag visar på en häst, uppsuttet och/eller avsuttet. Därefter rider ni halva gänget, dvs 3 ryttare där ni först får på egen hand träna på det ni nyss lärt er och där jag sen börjar korrigera er. De som inte rider står bredvid och får då ytterligare kunskap genom att titta och lyssna. Det blir på så sätt en dubbelinlärning där man använder fler sinnen för att befästa kunskapen.

Syftet är att göra er mer självgående och lära er att omsätta teorier i praktiken. Målet är ju att man ska kunna söka sig vidare i sin utveckling och det finns ju så många sätt att träna hästar, det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt. Här får ni i lugn och ro chansen att testa några olika varianter på en helg. Man kan både rida och arbeta vid hand.

Vi kommer att titta på olika klassiska träningsfilosofier och några uppfiffade moderna varianter.

Kursupplägget blir således:

9,00 Teori och genomgång/uppvisning.

10,00 Första gänget till häst.

11,00 Andra gänget till häst.

12,00 Lunch

13,00 Teori och genomgång/uppvisning

14,00 Första gänget till häst

15,00 Andra gänget till häst.

16,00 Avslutande eftersnack och fika

Tiderna är väldigt ungefärliga. Det finns givetvis möjlighet att ha kurserna som vanligt där vi har individuella lektioner om ni hellre vill det men jag rekommenderar er att testa detta.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *