Idag bjuder Petra från Åland på en lucka

Har du tänkt på hur du står med dina fötter och varför?

Ställ dig vänd mot en helkroppsspegel/vägg, behöver inte vara nära men så att du har en referenspunkt för vart du är vänd. Har du ett golv med linjer t.ex. trägolv eller plattor är det också bra som referens.

Ställ dig helt vanligt och titta ner på dina fötter, är dom jämnt bredvid varandra? Eller är en fot längre bak/pekar mer ut med tårna? Varför står dom inte bredvid varandra? Nå det är som så att dina fötter står som ditt bäcken är vridet. Foten sitter ju fast i benet som sitter via höften fast i bäckenet. Sätt dina händer fram på höftbensknölarna, är dina händer parallella eller är vridningen motsvarande fötternas placering? Om du flyttar fram foten, blir bäckenet rakt? Det är nämligen så att du kan vrida och flytta foten utan att det ändrar nämnvärt i höften men om du vrider höften så hänger foten med på köpet. Svårt förstås när du står på fötterna men när du sitter på hästryggen följer fötterna med ditt bäcken. Så har du busiga fötter som spretar ut när du rider, så är det troligtvis inte foten som gör fel utan det är några våningar upp som problemet sitter. ?

Testa sitta i sadeln och vrida foten åt olika håll. Testa sen att vrida hela benet ändå från höften så att knä och tå följs åt. Vilka skillnader känner du?

Du hittar originalinlägget på Facebook.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *