Lucka 18 ?? kommer ifrån Victoria i Örnsköldsvik
Hur är din häst att leda?
Nu till något vi gör med våra hästar mest jämt och som även denna detalj skapar snedheter i både oss och hästarna – hur vi väljer att leda dem.
Somliga väljer att ha hästen bakom sig, helt upp till dem. Jag har hästen bredvid mig eller där jag tycker det passar för stunden. Går vi exempelvis på en smal stig så ska det ju självklart inte vara en konstighet att ha dem bakom oss (eller kanske framför oss om det passar bättre ??‍♀️). 


Jag gillar att ha dem bredvid mig av flera olika anledningar men ifall vi ska jobba dem vid hand så är det ju väldigt praktiskt och som ni läst i tidigare lucka så är det fördelaktigt att spegla sin häst ?


Nu tillbaka till ämnet där vi utgår från att vi ska leda hästen från sidan. Leder du alltid från samma sida eller har du kanske en favoritsida?
När vi alltid leder från samma sida så blir våra hästar sneda, vi också.
Testa att leda från båda hållen, när du står på den ena sidan kommer du märka att hästen vill befinna sig mycket närmare dig och det kan kännas svårare att leda där än när du leder från den andra sidan. Det behöver inte handla om dålig respekt för dig så som många kanske skulle gissa.


Se din sneda häst som en banan, den är väldigt van att vara banan åt det ena hållet och det är väldigt svårt att ”banana sig” åt det andra hållet. Förutom mängder av rakriktande övningar vi delar under såväl live-lektionerna som i onlinekurserna så tycker jag att du börjar leda hästen från sidan där det är svårast. För vet ni vad? Det finns ingen Rätt eller Fel sida att leda ifrån, bara en Utvecklande eller Avvecklande rent hårddraget ?
Lämna gärna en kommentar ifall du testade på fler hästar och berätta för oss vad du upptäckte ??
På vilken sida känns din häst svårare att leda?

Gå gärna in och delta i röstningen i originalinlägget på Facebook 🙂

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *