I sommar blir det ett lite speciellt ridläger i Norge 5-7 Juli som jag ser fram emot väldigt mycket. Det här lägret blir en introduktion till Logisk Ridning. Lektionerna blir i grupp ute i terrängen i lugnt tempo på snälla och trevliga hästar och vi varvar ridning med föreläsningar och koordinationsövningar för ryttare på marken samt arbete vid hand med hästarna. En och annan grillkväll hoppas vi också på att få in.

Man kan ha med sig egen häst eller hyra en av gårdens hästar.

Du får en enkel inblick i vad Logisk Ridning är både vad gäller ridning, hantering och hur man som ryttare kan jobba med sig själv även utan häst. Logisk Ridning är så mycket mer än ridning.

Man närvarar valfritt antal dagar. Det finns olika möjligheter till övernattning om du vill vara med mer än en dag.

Här finns en fjällstuga som ligger ca 15 minuters körning från kursen.

Det finns även möjlighet att sätta upp tält på kursgården eller att övernatta på medhavd madrass inne i boendehuset. Observera att det ingår ingen service med matlagning och liknande utan allt sådant sköter var och en själv.

logisk ridning

Vad sägs om fjäll och orörd natur med utsikt över Jotunheimen (Norges mest kända fjällområde) och enorma möjligheter till ridning i denna fantastisk natur. Jag kan endast föreställa mig sån här miljö, stadsbo som jag är. Men jag tänker att det måste vara en upplevelse att bara andas och existera där.

Stora flockar med Islandshästar som lever så naturligt man bara kan göra. Uppväxta i flock och lever stora delar av sina liv uppe i fjällen. Hästarna har själ och personlighet, är sociala och älskar människor.

Platsen är Etnedal i Valdres. Du anmäler ditt intresse till  Anne Bergsbakken,  annemaber@hotmail.com

logisk ridning avel logisk ridning Islandshäst norge logisk ridning islandshäst logisk ridning natur logisk ridning natural horse logisk ridning norge logisk ridning ridläger

 

 

av Lindah