Kurs och clinic

Min huvudsakliga verksamhet består av onlineutbildningar men vid vissa tillfällen så är jag ute i vårt avlånga land och håller kurser. Det finns två typer av kurser. Dels vidareutbildningskurser för elever som redan går online och där sysslar vi såklart med vidareutbildning.

Den andra typen av kurs är en introduktionskurs för elever som aldrig testat Logisk Ridning. Den här kursen håller jag för alla ryttarkategorier, proffs såväl som skogsmullar. Teorin och lektionerna anpassas efter behov så att alla ska bli nöjda.

Oavsett om det handlar om vidareutbildning av elever eller introduktionskurs för nya elever så är konceptet detsamma. I grupper om 6 personer börjar vi dagen med att rida vars ett 30 minuters pass som kan vara både vid hand eller uppsuttet. Därefter kör vi en snabb lunch så att vi får mer tid över till en teorilektion där det ingår det som jag såg behövs baserat på förmiddagens ridpass. Logisk Ridning handlar till stor del om kroppskontroll så det ingår alltid någon form av koordinationsträning baserat på tex yoga, Feldenkraiss eller liknande. Man går aldrig ifrån en Logisk kurs utan träningsvärk ;-). du får dessutom alltid lära dig en massa om vår gode vän hästen.

Därefter går vi ut och rider pass två, även här individuella 30 minuters pass.

Vi avslutar dagen med en snabb genomgång och sammanfattning av dagen.

Kostnad för en dag är 6000 kr och om man bokar två dagar så kostar det 5000 kr per dag. Det går bra att vara färre än 6 elever men priset är detsamma, dock kan man få in lite längre ridpass då. Körkostnad på 30 kr milen från (och tillbaka till) Växjö. Alternativt så kostar det en flygbiljett tur och retur. Det blir oftast billigare att flyga när det handlar om längre sträckor.  Du bokar genom att maila mig på blog@lindah.se .

Dagsschema

Vi börjar med att alla rider ett kortare pass för att jag ska få en viss koll på var ni befinner er och vad ni behöver hjälp med.

09:00 Ekipage 1

09:30 Ekipage 2

10:00 Ekipage 3

10:30 Ekipage 4

11:00 Ekipage 5

11:30 Ekipage 6

12:00-14:00 Lunch och teori med avsuttna övningar där fokus ligger på just fokus och kroppsmedvetenhet, att få sinne i balans med kroppen så att du kan kommunicera bättre med din häst och därmed lättare kan uppnå dina mål.

14:00 Ekipage 1

14:30 Ekipage 2

15:00 Ekipage 3

15:30 Ekipage 4

16:00 Ekipage 5

16:30 Ekipage 6

17:15-18:00 Avslutande teori