Hästar är så mycket mer än ridning. Det är underbara varelser väl värda att ta sig tiden att känna även på marken. Man bör spendera mer tid med dem än när man gör något. Givetvis måste man borsta dem, sköta dem och rida dem men det är viktigt att bara vara med dem, hänga med dem. Då skapar man band som är viktiga att ha mellan människa och häst. Jag har haft turen att ha underbara elever som lägger ner massor med tid på sina hästar. Gjort dem så snälla att t.o.m mina knappt hästkunniga barn enkelt kan hänga med dem, gå med dem, och till och med rida på dem.  Tack Christel och Tomas, era hästar är underbara. Ni med såklart 🙂

Tänk om fler människor tog sig tiden att göra sina hästar riktigt lugna och trygga. Även tävlingshästar kan med lite tid bli lugna och trygga.

Väldigt många människor är anti repgrimmor och Parellitränare. Jag med om jag ska vara ärlig. Dock finns det bra parellitränare. Om du vill skaffa dig en bra grund med dina hästar även från marken så är det faktiskt väl värt att gå en kurs i hästhantering. Men kolla noga upp vem du anlitar. Jag kan varmt rekommendera Tina Kolhammar som finns i Halmstad men som håller kurser lite varstans i landet.

Tänk vad skönt det hade varit om du kom bort från alla problem vad gäller hur din häst beter sig när du t.ex ska lasta den, eller leda den på ett nytt ställe, Det är fullt möjligt att med rätt metod ändra på de flesta hästar. Alla hästar kan inte bli helt perfekta men man kan ändra otroligt mycket.

Själv håller jag inte hanteringskurser även om jag har kunskapen till det. Jag hinner helt enkelt inte med det, utan jag försöker rikta in mig på ridningen.

En viss hjälp kan du få i handhavandet av hästen samt förståelsen för hästen i min Arbete Vid Hand Kurs som är online och startar den förste varje månad. Du hittar mer info om den här.

Men hanteringen innan det, det lämnar jag med varm hand över åt andra.

av Lindah

Ett svar på ”Hästar är mer än ridning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *