Förberedande unghästkurs

3 månaders kurs där vi lär en häst att bli en artig ridhäst. Du kan gå kursen med en helt otränad unghäst, den bör dock vara hyffsat ledvan  eller med en häst som är felhanterad och som du vill ge en nystart i livet. Kursen kan också hjälpa en häst med extrema rörelsemekaniska problem. Vi lär den allt fram till att du ska sitta upp i sadeln, eller sätta den framför en vagn om det är det du sysslar med. Målet är att få en häst som är stabil, styrbar, lättflyttad, positiv till arbete och med en  god kroppsmedvetenhet som känner sig bekväm med sin utrustning och sitt nya jobb.

Här ser vi en 3 årig unghäst utbildad enligt detta koncept under ca 3 månader. Här riden med tyglar för 5te gången i sitt liv av min 11 åriga dotter som har åkt häst ungefär 40 gånger i sitt liv.

Ett litet axplock på vad som ingår i kursen. Longering, löslongering, arbete vid hand i grimma och arbete vid hand med tyglar, tömkörning model enkel, invänjning vid olika föremål som koner, pallar, presseningar, grundlydnad och till sist, invänjning med ryttare.

 

Dock ingår ingenting om bett i denna kurs eftersom jag inte anser att unghästar ska ha bett i munnen i början av sin ridkarriär.

Vissa människor kallar sånt här NH. Att man ska bli hästens ledare. Jag har en annan om åsikt om vad man kallar sånt här vilket du kan läsa mer om här.Länk.

Jag har haft lite svårt att lägga ut denna kurs eftersom jag anser att endast färdigutbildade beridare ska hålla på med sånt här men jag ser så otroligt många hästar som rids som inte alls är förberedda för det. Då blir hästen en ”dum”, ”bråkig” och svår häst. Så för att sprida lite klokhet och kunskap även inom detta område så bryter jag mina egna principer och erbjuder denna kurs för alla. Dock REKOMMENDERAR jag att du går Grundkurs Ridning innan du hoppar upp på din unghäst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *