Såna här filmer älskar folk. De ser det, lyssnar på det och tycker att det låter klokt. De tränar det från marken och vid hand. Resultatet är för mig katastrofalt dåligt. Det ser rent ut sagt för jäkligt ut. Här på filmen ser vi en häst som spänstigt tänker framåt och gör exakt det den blir ombedd att göra, först från marken och sen under en skicklig ryttare.

När vi ser folk som försöker efterhärma detta ser vi en häst som rör sig som om den var halvt döende, utan spänst, utan framåttänk och oftast hängande över sin innerbog, alternativt snubblandes över sina egna bakfötter. Sen hoppar människan upp på hästen och då ser det om möjligt ännu värre ut.

Varför blir det fel? Varför ser det så fint ut när HAN gör det och sen ser hästen ut som om den är av på mitteln och svimfärdig av trötthet när DU gör det?

Det beror på att denna killen är proffs. Det är inte du. Det vi ser på denna film är sån överkurs för 95 % av alla hästmänniskor att man inte ens ska tänka tanken att göra det. Man kan njuta av när PROFFS gör det. Så njut av denna film om du vill och om du gillar sånt här.

När du njutit färdigt av vad PROFFS kan åstadkomma så går du till stallet och övar på det här i några år.

Om 5-10 år så kanske du kan öva på det som du såg i första filmen.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *