Jag har aldrig varit intresserad av att träna in konster och tricks men då Påni är en ganska flegmatisk häst som uppskattar och trivs med att lära sig saker som inte är fysiskt ansträngande så har jag börjat pröva mig fram lite. Jag har ingen som helst aning om hur man ska göra eller hur andra gör eller hur man bör göra men jag tänkte att jag testar att använda mig av spegelneuronerna. Typ Monkey see, monkey do 🙂
Hunden är en Terrier, han vill helst inte göra vad man säger åt honom men gärna tvärtom 😉 Men med godis så kan han faktiskt ligga på kommando. Det är inte så att han kommer att göra det imorgon eller så men just då så är han mutbar. Så jag tänkte att om vi låter Påni titta på när hunden får beröm för att han lägger sig ner så kommer hon att förstå vad vi är ute efter iallafall. Vi gick al in och även vi människor la oss på kommando.
Vi höll på väldigt mycket längre än filmen visar men det hade varit för tråkigt att titta på. Det blev inget direkt resultat mer än att hon sänkte huvudet när vi sa ligg.Ett par gånger började hon vandra runt så som hästar göra innan de viker ihop benen och lägger sig men hon avbröt sig snabbt. Hon är lite Terrieraktig hon med och gör helst inte saker på kommando. Men nu vet hon iallafall vad jag menar när jag säger ligg. Det var både trevligt och mysigt för oss alla 🙂 Jag vet inte om jag kommer att dra det vidare, jag har inga direkt mål med det här , det var mer en rolig grej 🙂

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *