Tömkörde lite igår. Vi tänkte bara öva på övergångar skritt-trav men efter ett tag så bjöd hon på galopp så då jobbade vi vidare på det. Hon är förvånansvärt pigg och glad. Påni är av naturen en häst som gillar att ligga i soffan och äta chokladpraliner vilket tyvärr är en lyx hon sällan kan unna sig eftersom hon är extremt lättfödd.
Vad som är intressant att titta på här är att jag helt kravlöst på slapp töm gör allt detta och hon går liksom ” i form” ändå. När hon tappar balansen så kommer hon mer i form, dvs söker sig neråt framåt istället för hästens naturliga sätt att balansera sig genom att köra upp huvudet. Så blir det om man aldrig tvingar hästen att gå på tygeln. Då finner den en egen balans, dvs en naturlig grundform. Jag vet att det inte är en hög form, en eftergiven form eller en stadig form men den höga och stadiga formen är ju enbart något man behöver just de få minuterna som man tävlar i dressyr, hästens själv behöver det inte. Våga låta era hästar finna sin egna form, det tar tid men det är väl värt att låta dem göra.
I Våra Onlinekurser så kan du som är intresserad lära dig allt om att jobba hästen vid hand på olika vis. Vi börjar enkelt och allteftersom du och din häst avancerar mer så gör även lektionerna det också. Titta in på våra grundkurser vid hand.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *