Jag är inte ensam!!!! Fler har sett det! läs detta fantastiska inlägg.

Jag vet att det är svårt att se, men den där ridningen när man drar framtill och sparkar i mitteln leder till låsta höfter som ju på travare och Islänningar ger  pass, de galopperar inte utan de går i den där gångarten som jag döpt till fallande pass.

På tregångare som ju har bättre balans än ovannämnda raser så blir det bara stelt, låst och spänt, det ser rent ut sagt för jävligt ut.

I mina ögon är det juckskritten som är boven. Ryttare har tappat förmågan att rida gångarten skritt. Detta förstör så många hästar att det är helt sjukt.

Lägger in en liten film som visar detta. Filmen kan man kalla favorit i repris för jag har visat den innan men den måste visas igen och igen och igen. Det här mina vänner är skritt. skritt är ingen juckande rörelse som kan ridas genom att ryttaren juckar fram och tillbaka. Det förstör hästar, gör dem passaktiga.

Mer hästiga diskussioner på Facebook.

av Lindah

4 svar på ”Passgång på dressyrbanorna”
  1. Man såg nästan på direkten när tjejen red ”fult” som du kallade det att hästen genast började röra sig snabbare, stelare och mer stressat, lixom. Men hur rider man då ”rätt”? Ska man spänna ryggen och rumpan och gunga lätt från sida till sida istället för att jucka fram och tillbaka, som du kallade det?? Är endast nyfiken, vill bli en så bra ryttare som möjligt!
    Men måste ju också självklart vara källkritisk – är du helt säker på detta? Mejla mig gärna eller svara i ett inlägg, men ifall du svarar i ett inlägg kanske du kan mejla en länk till mig?
    Tack på förhand!

  2. Ja men det vet ju jag med, och det var inte det jag sa.
    Jag frågade om jag hade uppfattat det du menade rätt, och ifall du var säker på att detta stämmer. Jag har bara ridit i två och ett halvt år och rider på ridskola två gånger i veckan, jag har inte alls mycket erfarenhet! Förlåt om mina frågor var svåra att förstå eller allmänt konstiga, men jag tyckte att de lät bra och jag frågade det jag var osäker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *