Jag märker stor skillnad på hästen efter Arbete vid hand kursen. Och på mig själv. Hon har varit stirrig och nervös och okoncentrerad men när jag tar det lugnt, släpper prestigen och fokuserar på henne och det vi ska göra så har det blivit mycket, mycket bättre. Det är så skönt att jag fått lära mig att inte ställa och böja och dra i hästen, upplever det som att hon slappnar av och uppskattar att få vara rak och att vi har lätt men stadig kontakt. Tusen tack för en superbra kurs!

Jag måste bara säga att jag tycker detta är jätteroligt! Tror min häst tycker detsamma, inget tjafs och tvång och så får både hon och jag känna att vi lyckas med något! Den här övningen funkade med en gång. Jättekul. Jag är ju med i grundkursen också, det funkar bra att kombinera de båda kurserna. Jag brukar börja med övningen för hand och sen rider jag en stund och tränar på den läxan. 

 

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *