Lucka 8 kommer nere från ett regnigt Helsingborg

https://www.facebook.com/Logisk-Ridning-Helsingborg-2450685808281004/

Ibland fungerar det av olika anledningar inte att rida hästen. Det är frustrerande för logiska ryttare eftersom vi kämpar hårt med liksidigheten på våra hästar och när vi sedan inte kan upprätthålla ridningen så går hästen ganska fort tillbaka till den ursprungliga formen. Men lyckligtvis kan man behålla en del av träningen även vid längre perioder av riduppehåll.

Därför bjuder jag nu på min favoritliksidighetsövning som tränas från marken: Bomplockepinn!

Den går ut på att man lägger ut bommar i princip på samma sätt som man släpper ut pinnarna i plockepinn. De ska verkligen ligga huller om buller utan något mönster. En del av bommarna höjer jag upp med bommar som ligger tvärsöver eller av våra sockerbitar. Det viktiga är att hästen inte kan förutse hur bommarna ligger utan måste använda både huvud och hela kroppen för att ta sig igenom denna hög av bommar. Under vår vintervila ligger bommarna alltid framme i paddocken och jag ordnar om bommarna varje gång jag tränar för att hästen inte ska lära sig något mönster.

Enkelt och effektiv! Lycka till med era riduppehåll!

Nedan foto på naturligt plockepinn. Plockepinn kan med fördel tränas off road i skogen genom promenader över naturliga hinder. (På grund av brist på bättre bild fick förödelsen från stormen Gudrun illustrera ett plockepinn delux, dock inte hästvänligt)

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *