Läs den här fantastiska artikeln om en fantastisk man. Jag blir alldeles lycklig när jag läser det här. Ibland känner man sig lite som en alien när man lär ut något som ingen förstår, eller aldrig har hört talas om.

Det här är ungefär det min undervisning bygger på i grunden, hästens biomekanik. Jag undviker dock att använda massa komplicerade termer, jag vill att alla ska kunna ta åt sig och förstå och praktisera så jag har översatt allt det svåra till enkla instruktioner som ska vara lätta att ta till sig. Alla mina elever känner väl till mitt tjat om åttan. Det är mitt sätt att säga åt elever att aldrig låsa fast hästen i en rakriktning utan att alltid tillåta den att böja sig åt alla håll . Dock är det jag kallar böjning inte det där som de flesta tror är böjning. Det har tex ingenting med halsböjning att göra. Man får aldrig överdriva rörelsen utan den ska hållas minimal för annars skadar man hästens rygg. Att sitta stilla är det absolut viktigaste en ryttare måste lära sig. Och det är svårt, kräver galet mycket muskler.

Det finns fortfarande platser kvar i Grundkursen som startar den 4 November. Det är ingen snabbkurs, det är en extremt djupgående kurs som lär dig att bli en så bekväm ryttare som möjligt för din häst.

Kursen som är online varar i tre månader med en lektion i veckan, 2000 kr kostar den. Tack vare att den är online kan du läsa helt i din egen takt, när som helst på dygnet. Kursen ligger kvar i minst 6 månader så du har gott om tid att ta åt dig av den. Lektionerna presenteras i text och fördjupas med hjälp av bilder och filmer. Anmälan med namn och adress till blog@lindah.se

av Lindah