Jag får så många fina ridprov och arbete vid handprov så jag blir alldeles lycklig. Jag tänker lägga upp några av dem här. Sidan kommer att uppdateras med fler prov så håll koll här. För er elever som nu blir förskräckta i tron att det är obligatoriskt att jag lägger upp er för allmän beskådan så här så kan ni vara lugna. Jag frågar alltid först och det är okey att säga nej 🙂

Vad är det som är så bra med det här då undrar säkert den oinsatte? Hästarna gör inga krumelurer, vare sig vid hand eller uppsuttet, de går sällan i en stadig form och de ser inte flashiga ut. Det här är en utbildning för att skapa RYTTARE och HORSEMEN av rang. Målet ser inte likadan ut som vägen till målet. Det vi ser här är vägen till Målet. Man kan njuta av lugnet som råder över alla ekipage. Alla hästar och människor är fokuserade på uppgiften. De går med medvetna bakben och lätta fina framben, de är rakriktade och fina. Ingen häst letar spöke eller försöker distrahera sin människa. Hästarna är liksom på jobbet. Jag tycker att det här är fint. Framförallt så är vägen till målet trevlig även för hästarna.

Arbete Vid Hand 2.

Det här är en unghäst, ännu inte inriden. Tänk vilken fin start den får som får lära sig en massa saker innan man sitter upp på den. Såna här hästar är galet lätta att rida in sen.


Arbete Vid Hand 2

Även detta är en unghäst, samma sak här. Kan man få en bättre start på sitt ridhästliv?

Arbete Vid Hand 3

Arbete Vid Hand 4. (Ryttaren är halt så därav att traven inte har uppvisningsfart :-))

Arbete Vid Hand 5

Ridprov Rakriktning

Ridprov Bakben. Ryttaren är en sån där Islandsryttare och hon påstår att dressyrprogram inte ingår i hennes vardag så hon har en suffös. Älskar den Norrländska dialekten.

av Lindah