Onlinekurser december och Januari

Följande kurser startar förste Januari. Man måste gå dem i ordningen jag uppgett oavsett om man har ridit i tjugo år eller i ett år.

Så här fungerar onlinestudierna. Länk.

På grund av stort tryck på Grundkursen så har jag valt att starta denna varje månad för att det inte ska bli för många i varje grupp. Så om du vill gå den redan med start 1 december så går det bra, det finns några platser kvar där. grundkursen är öppen för alla oavsett bakgrund. Alla övningar sker i skritt så du och din häst behöver inte kunna annat än att skritta rakt fram.  Perfekt nu när det börjar bli kallt och fruset överallt.

1.Grund: Vi lär oss att sitta mitt över en häst, får den att aktivera magmusklerna och därmed länge sin överlinje. Vi lär oss att lösgöra hästen och att hitta bålswunget i skritt.

2.Trav: Målet är The Swinging back. Vi lär oss lättridningstekniker och hur man rider ut hästens hals. Lär oss böja hästen i trav och göra tagen bakdel.

3.Bog: För att kunna rida in och aktivera bakben så måste man först ha koll på bogarna annars kommer dessa bara att flytta eller skruva sig lika mycket som vi flyttar hästens bakdel. Vi lär oss grunden i  rakriktning och får eftergift av hästen. Samlingen ökas några steg. Hästen lär sig flytta bogarna i sidled och ta sig runt en sväng rakriktat.

4.Rakriktning: Nu ska vi få koll på mellandelen, få hästen att bära vikten jämnt på sina bakben så att den kan söka sig jämnt fram mot handen. Få den att aktivera magmusklerna ordentligt, utveckla ett litet register i gångarterna. Vi börjar få fram skolskritten

5.Bakben: Vi börjar aktivera hästens bakben, kopplar ihop dessa med resten av hästen, påbörjar halva steg och utvecklar vår taktkänsla en aning.

————————————————————————————–

Dessutom så finns kortkursen ”Arbete vid hand” handlar om att lära sig se och förstå hästens behov bättre. Vad är ärlig bärighet och vad är fejkad? Fördelen med att jobba hästen från marken är att vi kan se vad vi gör och hur det påverkar hästen. Hur ser det ut när den bär? Vad kan jag göra för att hjälpa den?

Kursen är till för alla som vill lära sig förstå bärighet. Hur man åstadkommer denna utan hjälptyglar, stångbett, händer och fötter, tvång och våld.

Kursen varar i 4 veckor, består av 4 enkla lektioner med teori och praktiska övningar, massor av filmer med fel och rätt.

På köpet så kommer du att utveckla en bättre hand som blir smidigare, kvickare och därmed mer begriplig för vår vän hästen.

Arbete vid hand kursen startar den förste varje månad. Nästa kursstart är förste december.

Frågor, info och anmälningar mailas till blog@lindah.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *