Jag har under ett par års tid varit lite blase på mina kurser. De är bra, men de saknar något. I många år trodde jag att det som saknades var människans svårighet att reglera sina känslor, vilket påverkar hästen extremt mycket, så jag har lagt många år på att utbilda mig inom psykologi, sociologi, psykiatri i syfte att förstå logiken i våra tankar och därmed kunna använda denna kunskap i mina kurser. Har jag lyckats förstå tankarna? Nope, men jag förstår att jag inte förstår iallafall:-)Och jag förstår att tankarna är extremt svåra att kontrollera. Bra där Linda, ett par förlorade år :-. Men nej, jag ser det inte så, kunskap är aldrig tung att bära, jag är klokare nu, mer tålmodig. Kan ju förvisso bero på åldern också, vem vet.

Men, åter till sak, ja, känsloreglering är en viktig bit men det saknades mer. Jag har tänkt och funderat, nästan velat sluta med undervisningen, men så en dag så hände något. Susanna på Hästvis kontaktade mig med en förfrågan om jag kunde göra en föreläsning åt hennes medlemmar. Självklart tänkte jag, det kan bli kul. I vanliga fall så flödar orden snabbare än mina händer hinner skriva men nu var det helt tyst. Inga ord kom. Ibland kom några ord som noggrant printades ner, veckor blev till månader. Jag lyckades ibland få ihop en snutt, men när jag lyssnade på det nästa dag så var jag missnöjd. Radera, skriva nytt, radera. Jag grubblade, vad är egentligen hemligheten bakom att rida en häst på ett hästvänligt vis, vad är problemen. Sakta men säkert lyckades jag förstå vad jag inte förstått men vetat att jag behövde förstå. Magi, för mig. Jag vet inte om det är det för er, alla andra kanske redan vet det som jag kom fram till.

När den biten föll på plats så föll massa annat på plats. Inspirationen flödade och jag visste helt enkelt vad jag ville lägga till och förändra i mina kurser. Men jag vet ju inte riktigt om det jag kommit på är rätt. Men det handlar om att hjälpa dig att förstå varför det blir fnurror i kommunikationen och hur du kan förändra detta. När du förstår det så är det ganska enkelt att träna häst.

Jag kommer därför att skapa en helt ny kurs. Jag kommer att bjuda mina aktiva medlemmar på den här kursen. Eller rättare sagt uppbyggnaden av kursen. Det blir ett sätt för mig att testa om jag är på rätt spår.

Inspelningarna är redan i full gång. Planer är lagda. Ett välvilligt Community är på väg att byggas upp. Starten på det här projektet blir 1 Januari 2024. Det kommer att hålla på i tre månader. Jag kommer att använda mig av lärdomarna som eleverna ger mig längs vägen för att finslipa kursen.

Vill DU vara med? Alla som köper en kurs i Logisk Ridnings kursplattform innan den siste december 2023 får automatiskt tillgång till provkursen.

Första betalomgången av den här kursen planeras till 1 Mars 2023.

Liten film, tyvärr inspelad en blåsig dag:-)

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *