Kursstart Januari 2018

Nästa kursstart är 5 Januari 2018. Nytt år och många nya härliga kurser och massa underbara rid och handprov för mig att njuta av.. Om du vill gå vidare med en kurs så lämnar du in rid eller handprovet på föregående kurs. Det finns ingen tidsgräns på när du måste lämna in ditt prov, det finns de som gör en kurs på tre månader och de som gör den på ett år eller mer. Allt är okey och det är bara du som vet när du är klar att gå vidare. Känner du dig osäker så skicka in en film ändå, då kan jag se om det är något som du behöver öva mer på eller om ni är redo nu. Du kan lägga upp filmen på youtube, gör den olistad  så kan bara den som har länken se filmen, dvs ingen kan se den öppet på nätet. Givetvis kan du lägga upp den var du vill, det finns många ställen. Facebook tex, bli vän med mig där, ladda upp filmen och välj sekretessinställning så att bara jag kan se den och skicka ett pm eller mail till mig om att du lagt till en film, annars finns det risk att jag missar den. blog@lindah.se

Du får lite rabatt vid köp av handkurs i samband med köp av ridkurs. Du får då köpa handkursen för halva priset och betalar då 2400 kr istället för 2800 kr. Detta erbjudande gäller t.o.m för kurstart februari 2018.

Det går också bra att göra provet live för en av de logiska instruktörerna.

Utöver fortsättningskurserna listade nedan så kan även nya elever påbörja sin utbildning genom kurserna Grundkurs ridning och Arbete vid hand 1

Dessutom så startar vi de mentala kurserna

Mental Coaching, Chakrakurs, FasciakursDu kan även läsa mer om den här.

Du hittar provet i kursens sista lektion eller här nedan.

Ridkurser

Grundkurs Ridning

Ridprovet för denna kurs ser ut så här och rides i skritt.

namnlos

Travkurs
Ridprovet för denna kurs går till så här: Börja på kortsidan i skritt, mitt på kortsidan en volt. Fatta trav , lättridning på långsidan, gör en volt, gå ur volten med försök till tagen bakdel, fortsätt med detta hela kortsidan. Efter kortsidan vänd snett igenom i fältsits. Ta ner till skritt på kortsidan och upprepa samma sak i andra varvet. Om ni har en Islandshäst eller en travhäst så är jag väl medveten om att traven inte är ren alltid, det är helt ok.

nya-travprovet

Bogkurs
Ridprovet för denna kurs ser ut så här. Börja i samlad skritt vid pilen, rid de två volterna och gå sen längs meddellinjen. Vid strecket byt till trav, gör de två volterna och gå ut på spåret, bryt av till fri skritt. Avsluta med snett igenom i rask trav i fältsits. Upprepa provet i andra varvet. Storleken på volterna är oväsentligt, gör de så stora så att det är lätt för er häst.

bognya

Rakriktning

Ridprovet för denna kurs är så här; Fri skritt på kortsidan, samlad skritt på en fyrkantsvolt, fri skritt ur den. Efter hörnet fatta trav, lägg en stor fyrkantig volt. Efter hörnet fri skritt och sen samlad skritt på fyrkantsvolten, gå ur den i trav, efter hörnet snett igenom där du ökar traven. Upprepa alltihop i andra varvet. Tänk på att tillåta att hästen länger eller kortar sin hals varje gång du byter tempo och gångart.

raknya

Bakbenskurs

Ridprovet för denna kurs är Lätt C programmet. Om ni har koll på galoppen så kan ni galoppera annars väljer ni annan valfri gångart. Har man en Islandshäst kan man tex byta ut galoppen mot tölt om man vill det, annars trav.
Jag vill givetvis inte bedömma er efter vanliga dressyrprogram, dvs ingen eftergift på tygeln vill jag se utan jag vill ha nosar som är framför lodplan och så men jag ser gärna välridna vägar och tydliga temposkillnader. För att gå vidare till nästa kurs måste du ha gått klart Arbete Vid hand 1-4.

Samordna dina hjälper

Ridprovet här vill jag bara se dig rida lite 🙂 Visa hur långt du kommit i dina skänkelvikningar, visa lite energisk skritt, halslängning i de gångarterna ni behärskar det i, tja lite av varje, överraska mig :-)För att gå vidare till nästa kurs måste du ha gått arbete vid hand 5

Skola din hand

Här rider du Lätt C programmet efter instruktionerna i kursens sista lektion. Du bör påbörja arbete vid hand 6 i samband med denna kurs.

 

 

Arbete vid hand kurser

Arbete vid hand 1

Provet ser ut så här.

Arbete Vid hand 2
Så här ser provet ut för hand 2

Arbete Vid hand 3

Provet ser ut som nedan. Du leder den på detta vis från bägge sidorna. Detta är alltså ett halvt prov.

Arbete Vid hand 4
Provet är att visa upp din häst på traditionsenligt vis

Arbete vid hand 5

Provet är att visa longering i bägge varven, både på fyrkantigt spår, kare, och på böjt spår

Arbete Vid hand 6

Här vill jag se tömkörning, jag vill se halslängning och jag vill se harmoni

 

Nåväl, träna fint och släpp kraven på er själva, jag förväntar mig ingen perfektion 🙂

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *